fbpx

Waarom kiezen voor smoked lights? Een handige gids! 

Smoked Lights zijn een populaire keuze voor autobezitters die zowel de functionaliteit als het uiterlijk van hun voertuig willen aanpassen. In deze blog bespreken we de voordelen en de technische aspecten van Smoked Lights en kom je alles te weten wat je ooit al wilde weten over deze techniek! 

Wat zijn Smoked Lights?

“Smoked Lights” verwijst naar een techniek waarbij een speciale film over de koplampen van een auto wordt aangebracht. Deze film geeft de lampen een “smoked” of getint uitzicht en biedt niet alleen een esthetische verbetering, maar draagt ook bij aan de bescherming van de koplampen tegen externe schade, zoals die veroorzaakt door opspattende steentjes en kiezels​​.

Wat zijn de voordelen van Smoked Lights?

Zoals hierboven al aangehaald biedt het tinten van je koplampen verschillende voordelen. Zo biedt de speciale film die over je koplampen wordt aangebracht een betere bescherming tegen schade. Met deze techniek wordt er een extra laag bescherming over je koplampen aangebracht waardoor de levensduur van koplampen aanzienlijk wordt verlengd​​.

Daarnaast biedt de Smoked-Lights techniek ook een verbeterde veiligheid. In slechte weersomstandigheden kunnen Smoked Lights zorgen voor betere zichtbaarheid, wat bijdraagt aan de veiligheid op de weg​​.

Niet onbelangrijk is natuurlijk het esthetische aspect van Smoked Lights. Deze films zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en tinten, waardoor autobezitters hun voertuig volledig kunnen personaliseren en aanpassen naar hun wensen en voorkeuren​​.

Kun je zelf je koplampen tinten?

Ja. Het is inderdaad mogelijk om zelf Smoked Lights aan te brengen, maar voor een optimaal resultaat is een professionele installatie aanbevolen. Dit komt doordat de toepassing specifieke vaardigheden en gereedschappen vereist om luchtbellen en vouwen te voorkomen​​. Zo vergt het tinten van koplampen een aantal specifieke handelingen die ingewikkeld zijn en traag moeten worden uitgevoerd om tot een mooi en naadloos resultaat te komen. Daarnaast zijn de producten die vrij verkrijgbaar zijn op het internet vaak niet van topkwaliteit, waardoor een mooi en langdurig resultaat sowieso al moeilijker te verkrijgen is. We raden je het dus niet aan om zelf aan de slag te gaan. 

Bij RUMMAR hebben we jarenlange ervaring met het tinten van koplampen, gebruiken we uitsluitend producten van hoge kwaliteit en volgen we de door de fabrikant aanbevolen technieken en gecertificeerde procedures. Zo kunnen we onze klanten elke keer garanderen dat hun koplampen er naar wens zullen uitzien.

Welke materialen worden gebruikt voor Smoked Lights?

Bij RUMMAR werken we met drie verschillende tint-opties die allemaal van hoogwaardige kwaliteit zijn en je koplampen beschermen tegen watervlekken, insecten, vogelpoep, wegolie, verminderde oppervlakteglans en vergeling door rook en vervuiling. Dit zijn onze tint-opties: 

  • DYNOshade: Een lichtbeschermingsfilm met een violet getinte tint. 
  • DYNOshadow: Een lichtbeschermingsfilm met een houtskooltint.
  • DYNOsmoke: Een lichtbeschermingsfilm met gunsmoke grijze kleur.

Conclusie

Het kiezen voor Smoked Lights kan een slimme investering zijn voor autobezitters die op zoek zijn naar zowel functionele als esthetische verbeteringen. Door de keuze van de juiste film en een professionele installatie, kan je auto niet alleen een unieke uitstraling krijgen, maar kun je ook profiteren van verhoogde bescherming en veiligheid.

Wil je de koplampen van je wagen laten tinten of wil je meer informatie over Smoked Lights? Bekijk snel deze pagina op onze website of neem contact met ons op!

This is a staging environment
Open chat
1
Hello! Waarmee kunnen we u helpen?
This site is registered on wpml.org as a development site.